RANDEVU 0(537) 839 99 99
TEDAVİLERİMİZ

Basur (Hemoroid) Tedavisi

Basur (Hemoroid) Tedavisi

Ameliyatsız Basur Tedavisi Yöntemleri

Basur tedavisi için geçmiş yıllarda uygulanan klasik ameliyatlarda hastalar anestezi ile uyutulur ve ameliyat sonrasında da hastanede en az bir gece geçirmek durumda kalabilirlerdi. Ayrıca hastaların günlük hayata dönüşleri çok uzun zaman alabilmekte ve çok ağrılı bir süreç geçirilmekteydi. Fakat gelişen teknoliji ile modern tedavi yöntemleride son yıllarda başarıyla uygulanmaya başlandı bunlar başlıcaları infrared coagulation,Neo laser,Lazer ve Rabl Band Ligasyon gibi tedavi yöntemleridir.Bu tekniklerde anestezi, kesme, biçme, dikiş vb. olmadan hastalarımız günlük hayatından geri kalmadan ağrısız operasyonlarla tedavilerini olabilmekteler.

Neolaser ile Basur Tedavisi

Neolaser tedavisi son yıllarda uygulanmaya başlayan ve en başarılı tedavi yöntemi olarak kabul edilen basur tedavisi yöntemidir. İnce bir prob yardımıyla hemoroidli pakenin içerisine girilerek verilen ısı enerjisi ile hemoroid pakesi ve pakeye sebebiyet veren damar tamamıyla tedavi edilir. Dolayısıyla tekrardan aynı yerde oluşmaması için en başarılı tedavi yöntemi olarak kabul görmektedir. Ayrıca çok kısa süren bir tedavi işlemi olması sebebiyle de bir tercih sebebidir. Genellikle 10dk gibi kısa bir sürede tüm tedavi gerçekleşmektedir. Tecrübeli genel cerrahi uzmanı doktorları neolaser yöntemiyle 10 dakika gibi kısa bir sürede kalıcı tedavinizi sağlayabilmekteler.

Lazer ile Basur (Hemoroid) Tedavisi – İnfrared Koagülasyon Yöntemi

Hemoroid tedavisinde en yaygın yöntemlerden biri olan lazer ile hemoroid tedavisi ya da bir diğer ismiyle infrared koagülasyon yöntemi uygulandığı bölgede fazla yüksek ısı verilmediği için dokuda çürümeye yol açmaz. Ameliyathane ortamından daha ziyade muayenehanelerde lokal aneztesi uygulanarak yapılan bir işlem olduğu için günlük yaşantınıza tedavinizin ardından hemen dönebilirsiniz.

Lastikle Boğma Tedavisi (Rubber Band Ligasyon)

Ameliyatsız basur tedavisi yöntemlerinden bir tanesi de lastikle boğma yöntemi yani Rubber Band Ligasyon yöntemidir. Muayeneden sonra hemen uygulanabilen bir yöntem olduğu için hastane ortamına ya da narkoza ihtiyaç duyulmaz. Lastikle boğma yöntemi uygulandığı an kanamayı durdurur. Aynı zamanda kaslara bir etkisi olmadığı için hastanın gaz ve dışkı kaçırma ihtimali yoktur. Lastikle boğma yöntemi (RBL) uygulandıktan sonra basurun tekrarlama ihtimali çok düşüktür.

Hemoroidi Lastikle Boğma + Lazer Tedavisi Kombinasyonu

İleri seviyede hemoroid sorunu yaşayan hastalar için kullanılan en yaygın tedavi yöntemidir. Tedavide lastikle boğma yöntemi ile lazer yöntemi birlikte kullanılır. Bunun sebebi ise; büyük olan hemoroid memesi lastikle boğulurken daha küçük olan hemoroid memesi lazerle tedavi edilir. Bir seansta birden fazla memeyi boğmak hastayı rahatsız edebileceği için bu şekilde yaklaşım daha iyi sonuç alınmasını sağlar. Bu tedavi kombinasyonu uygulandığı hastada basur tedavisi daha etkili sonuçlar alınmıştır.

Hemoroidler, anal kanalın üst kısmında genişlemiş damar yumaklarıdır. Halk arasında basur olarak bilinir. İç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılır. Zamanla altta yatan sebeplerle birlikte anal kanalda yerleşen genişlemiş toplar damar yumakları makatın dışına doğru çıkarlar.

Basurun Evreleri

  1. Evre Hemoroid: Kanama en önemli şikayettir. Hemoroidler rektoskopi sırasında saptanır.
  2. Evre Hemoroid: Kanama ve kaşıntı şikayetleri görülür. Ikınma ile anal muayene esnasında saptanır.
  3. Evre Hemoroid: Kanama, kaşıntı ve makatta ıslaklık hissi şikayetleri ile başvurulur. Anal muayenede prolabe yani makatın dışında hemoroid pakeleri görülür. Muayene ile içeriye gönderilebilir.
  4. Evre Hemoroid: Kanama, kaşıntı, akıntı ve ağrı şikayetleri görülür. Muayene ile içeri redükte edilemeyen şişlikler saptanır.

Hemoroid evrelerinin daha fazla ilerlememesi için direkt olarak basur tedavisi başlangıcı yapmanız gerekmektedir.

Basurun Belirtileri Nelerdir?

  • Rektal kanama (makattan taze kırmızı renkli kanama),
  • Ağrı,
  • Makatta ele gelen şişlik,
  • Akıntı, makatta ıslaklık hissi,
  • Kaşıntı

Basurun Nedenleri Nelerdir?

  • Bağırsak alışkanlığında değişiklikler (kabızlık, ishal),
  • Gebelik ve doğum,
  • Bazı spor etkinlikleri (ata binmek, bisiklet sürmek),
  • Çeşitli meslek grupları (şoförler, pilotlar),
  • Alkol alışkanlığı,
  • Pelvik bölgede yerleşen tümörler, karında ascites oluşumu,
  • Kalın bağırsak kanseri

Randevu Alın

Teşhis ve tanı için kapsamlı muayene talep formu

    Randevu Alın